Utrikes.

2017-05-17 17:00
Statister i red light district, Amsterdam. Bild: Evert Elzinga/AP/TT
Statister i red light district, Amsterdam.

Amsterdams borgmästare öppnar bordell – drivs av prostituerade

Med initiativet hoppas ledningen för Amsterdams stad att de prostituerade ska bli mer självständiga.

Den nya bordellen är ett initiativ från kommunalt håll i Amsterdam, och är placerad i Wallen som är stadens kanske mest ökända red light districts. Bordellen drivs av en stiftelse som heter My Red Light, där prostituerade själva är aktivt engagerade. Det rapporterar The Guardian.

– Det är min förhoppning att stiftelsen kommer att erbjuda bekväma arbetsutrymmen, där sexarbetare kan vara sig själva och känner sig välkomna, säger en av de enegagerade prostituerade, som vill vara anonym, till tidningen.

Borgmästaren drivande i projektet

Med initiativet hoppas ledningen för Amsterdams stad att de prostituerade ska bli mer självständiga och få kontroll över sin arbetssituation. Stadens borgmästare, Eberhard van der Laan, har enligt The Guardian varit mycket drivande i projektet.


Prenumerera på Dagens ETC:s nyhetsbrev

 

Sonja Pol, ansvarig för Amsterdams prostiutionsprogram, vill dock poängtera att staden nu kommer att frikoppla sig från bordellen.

– Borgmästaren har gjort allt i sin makt för att hjälpa till med projektet. Nu släpper vi vårt engagemang i frågan, men kommer att ha det under översyn de kommande två åren, säger hon till The Guardian.