Kultur & Nöje.

2017-04-19 15:32
Zosia Mamet, Lena Dunham, Jemima Kirke och Allison Williams. Bild: Ap
Zosia Mamet, Lena Dunham, Jemima Kirke och Allison Williams.

7 orsaker till att finalen av Girls var en stor besvikelse

Spoilervarning! Kristin McMillen har sett avslutningen av tv-serien Girls och är besviken.

Därför är finalen en besvikelse: 

1. För att jag hade hoppats på att få hulkgråta så att näsvingarna vibrerade, men iställlet fick jag 30 minuter ungefär lika drabbande som en kompletteringshandling på Coop. 

2. För att halva avsnittet bestod av att en bebis skrek och inte ville amma. Alltså exakt samma innehåll som mödravårdscentralens informationsfilmer för blivande föräldrar.


BRA JOURNALISTIK ÄR INTE GRATIS

Gillar du det vi gör?
Swisha en peng till: 123 401 876 8


3. För att det varken är ett roligt eller smart slut att Hannah kommer till ”insikt” och har ”växt”. Särskilt inte när det är av en så klyschig anledning som att hon precis har fått barn.

En tillfällig stund av glädje bland neuroserna hade både varit finare och gått mer i linje med seriens röda tråd, och huvudpersonens ändå rätt älskvärda kärna.

Girls visas både på HBO och C more play.
Girls visas både på HBO och C more play.

4. För att det enda riktigt underbara med avsnittet var den självpumpande amningsvästen som Hannah bär medan hon skäller ut Marni. Som en inverterad ölhjälm för tuttarna. Bravo.

5. För att det näst sista avsnittet ”Goodbye tour” var mycket bättre. Särskilt det extremt välskrivna och trånga toalettbråket där gänget gör slut medan Jessa topsar öronen och Shoshanna förklarar att hon faktiskt skaffat nya vänner med ”jobb, handväskor och trevliga personligheter”. 

Bild: HBO

När kameran zoomar ut från lägenheten ses kompisarna dansa för kanske sista gången på samma hemmafest. Sorgligt, öppet och bitterljuvt.

6. För att min drömfinal var följande: Hannah får av någon anledning sällskap av kompisarna i en taxi mot BB. (Trots att de egentligen redan sagt hejdå).

Alla har total panik tills barnet äntligen är ute och någon säger den svindlande repliken: ”It's a GIRL”.

Jaja, lite smetigt kanske. Men hade det inte varit fint med slut som lämnade över framtiden till nästa generation av tjej? En som också kommer att ha kul, trampa snett, bråka, ha sex i obekväma positioner och strula sig fram till någon slags identitet.

7. För att jag egentligen inte ville att det skulle sluta alls. Nu ska jag se om en av livets roligaste serier från början.

Tack för allt Girls.

 

Ett inlägg delat av Lena Dunham (@lenadunham)